posty przeniesione

posty off-topic oraz naruszające warunki użytkowania

Re: WNIOSEK O ZWROT WALORYZACJI ZA 2006 i 2007

Postprzez patriot » 2 lut 2009, o 22:35

Moim skromnym zdaniem jeśli Agencja działała by rozsądnie, ktoś rozsądny wymyślał programy, ktoś mądry stworzyłby system, któy działałby normalnie - wówczas zatrudnienie w ArRIMR w iurach powiatowych mogłoby być o połowę mmniejsze... ponieważ każdy mogłby obsługiwać w systemie dwa razy więcej wniosków a i komputerów nie trzeba by było tylu... no i dziurę w budżecie można byłoby choć troche załatać :)
... jakoś nikt o tym nie myśli, żeby to naprawić i ograniczyć zatrudnienie... Co zmiana władzy to przychodzą coraz nowi ludzie coraz mniej kompetentni, przez co system jest coraz bardziej obciązony i tak sie pracuje....
Apeluję więc do ministra do prezesa aby sie powaznie nad tym zastanowili bo to co sie dzieje to jest po prostu skandal!!!! Lekarstwem na kiepsko działający system jest ciągle zatrudnianie nowych pracowników..,
Mam nadzieję że po roku 2013 unia odejdzie od finansowania WPR w takim stopniu więc znaczna część rzeszy urzędasó z ARiMR będą musieli sobie poszukać wreszcie jakiegos uczciwego zarabiania na życie!!!
patriot

Re: Poczynania Kierownika BP

Postprzez obik211 » 22 lut 2009, o 17:36

obik211 napisał(a):
obszarnik1 napisał(a):Powiedzcie jak to jest ? Kierownik BP ściąga sobie kochankę z innego Biura Powiatowego, która mówiąc nawiasem rozwiodła Go wcześniej. Wszystko byłoby w porządku, gdyby uroczy skadinąd kochankowie nie mieszali uczuć i pracy. Jednak sytuacja wygląda zgoła (rzeczywiście zgoła) inaczej. Postanowili zrobić razaem z miejsca pracy - "OBÓZ PRACY", a to jak by nie całkiem to samo. Zdaję sobie sprawę, że ARiMR w rzeczy samej jest z założenia obozem pracy, jednak takich rzeczy jakie dzieją się obecnie nie było nigdy do tej pory. Pracownicy BP zrobili wszystko co się dało-zawiadomili Dyrekcję WOR (pisemnie), czekają od siedmiu miesięcy na decyzje, a tych nie ma, Związki Zawodowe wiedzą o problemie i niczego to nie zrobiły. Myślę, że problem nie dotyczy jednego biura z całej Polski.

tak zgadzam sie z powyższym tekstem :D :D ......problem nie dotyczy tylko jednego biura w Polsce

biorąc pod uwagę ilośc opierdalaczy w 314 biurach powiatowych w całej Polsce, którzy biora niemałe pieniądze za wykonywanie obowiązków i zadań nałożnych na Agencję a nic nie robią tylko kryją się za plecami swoich tatusiów( notabene którym wydaje się , że mają dożywotnie stanowiska ), kolegów partyjnych, którzy nie mają pojęcia o funkcjonowaniu tej instytucji, tylko próbują wepchnąc swoich koleżków czy tez swoje kochanki to problem wydaje sie naprawdę poważny...zresztą co się dziwić skoro zawsze w jakimś biurze znajdą się dwie lub trzy osoby, które ciągną całą robote i muszą zapieprac za pozostałych, którzy po 4-5 latach pracy nie mają pojęcia o procedurach i kpa. :)
Warto byłoby wysłać link do Prezesa - z uwagi na zbliżający się kryzys i szukanie oszczędności jakimi obarczono kierowników, wystarczyłyłoby z każdego biura powiatowego zwolnić jednego OPERDALACZA , który zarabia minimalnie 1800 zł brutto dałoby 565 tys.zł. Myśle, ze jak na ten okres to niemałe pieniądze a niektórzy pracownicy mogliby dostać nieżłe premie za JAKOŚĆ wykonywanej pracy,

Z doświadczenia wiem, iż zazwyczaj sensacji szukają ludzie, którzy mają problem z własną osobą, bo jak to w naszym gronie mówi się " jesteś stworzony do rządzenia a nie do pracy"

mam nadzieję , że kierownik opisanego opisanego powyżej biura zrobił wszystko i zawiadomił dyrekcję o nieprawidłowściach i niedociągnięciach ze strony obozowiczów :D :D LUDZIE ŚMIECH!!!!!

NOO...zapomiałem o najważniejszym

pracownicy zrobili wszsytko co się dało ale jakoś nie mogę doczytać się czy wreszcie wzięli się za robotę , bo przeciez co mieisc otrzymują za to kasę!!!
obik211

Re: ważne pytanie

Postprzez misia » 8 kwi 2009, o 01:28

Usiłowałam napisać do MR mailem, ale nic z tego. Napiszcie proszę co o tym myślicie:

Zgłaszam niezgodność instrukcji kontroli obszarowej przeprowadzanej przez BKM z Rozporzadzeniem Ministra i Rozwoju Wsi z dnia 13 marca 2007 i z dnia 9 marca 2009 mówiącym, że wszystkie gatunki roślin uprawiane na TUZ podlegają płatności zwierzęcej, oraz z instrukcją wypełniania wniosku dostarczanej rolnikom.
Podczas kontroli przeprowadzonej przez BKM w naszym gospodarstwie w roku 2007 stwierdzono łąkę trwałą, a w roku 2008 (dokładnie w marcu 2009) stwierdzono, że jeżeli występuje na niej trzcina nawet wykorzystywana do pasienia zwierząt to nie podlega ona PZ. Dodam, że jest to niewielka działka z wielu, które użytkuję jako TUZ (mam ponad 100 sztuk bydła). Bardzo proszę o urgulowanie tej sprawy w trybie pilnym, ponieważ nie wiem co zadeklarować we wniosku 2009, wg instrukcji jest to JPO TUZ, nie wolno zmniejszać udziału łąk trwałych, więc jeżeli zadeklaruję JPO też zostanę ukarana. Jeżeli użytki na których występuje trzcina nie mogą podlegać PZ proszę o uregulowanie tego problemu rozporządzeniem i oznajmienie rolnikom poprzez wysłanie nowych instrukcji wypełniania wniosków, ponieważ wypełnienie wniosku w oparciu o wewnętrzne instrukcje BKM jest niemożliwe.
misia

Powrót do kosz